Algemene voorwaarden

Toepasselijkheid

De algemene voorwaarden zijn van toepassing op elk aanbod, offerte en overeenkomst van lot nummer 75.

Alle vermelde productprijzen zijn uitgedrukt in euro’s, incl. BTW.

De productprijzen zijn exclusief bezorg- en verzendkosten. De bezorg- en verzendkosten worden aan de bestelling toegevoegd.

Alle prijzen zijn onder voorbehoud van prijswijzigingen en/of drukfouten. Aangezien het bijwerken van de voorraad na een bestelling niet altijd direct zichtbaar is op de website, kan het voorkomen dat meerdere klanten hetzelfde artikel bestellen. De eerste koper heeft dan het eerste recht op dit artikel.

Door het plaatsen van een bestelling verklaart de klant dat hij / zij zonder voorbehoud akkoord gaat met de voorwaarden van lot nummer 75. Bestellingen via de webshop kunnen enkel afgehandeld worden door de algemene voorwaarden te accepteren, zodat wij zeker weten dat de klant deze gelezen heeft en akkoord is.

 

Producten

De producten op de site van lot nummer 75 worden zo waarheidsgetrouw mogelijk weergegeven door foto en beschrijving. Gezien de leeftijd van deze items kunnen er gebruikssporen aanwezig zijn.
Wij verkopen onze lampen exclusief gloeilampen.
Elektronische apparaten worden verkocht zonder batterijen.

 

Betalingscondities en betaalwijze

De koopovereenkomst is gesloten en de goederen worden verstuurd na de ontvangst van de betaling van het totale bedrag van de bestelling (inclusief verzendkosten).

Gereserveerde items houden wij maximaal 7 dagen vast. Na deze 7 dagen worden gereserveerde items weer te koop aangeboden.

Klanten kunnen bij ons betalen via bankoverschrijving

 

Kosten en wijze van aflevering

Kleine producten worden verzonden met DHL.

De tarieven zijn gebaseerd op de tarieven van DHL en worden vermeld op onze website. De bezorgtijd en verzendkosten die door DHL gehanteerd worden zijn van toepassing op de verzending.

Wij doen ons uiterste best om alles zo goed mogelijk te verpakken, tegen schade zijn de artikelen helaas niet te verzekeren. Lot nummer 75 kan niet aansprakelijk gesteld worden voor verlies of beschadiging van de artikelen tijdens de verzending. De klant heeft de mogelijkheid het product bij het bestelproces zelf eenvoudig te verzekeren voor schade of verlies tijdens het vervoer.

Over verzending van producten die te groot zijn voor DHL wordt vooraf overlegd over de aflever mogelijkheden.

Als de bestelling zelf wordt afgehaald, kiest men voor de optie ‘afhalen’. Er worden dan uiteraard geen verzendkosten in rekening gebracht.

Bij bestellingen boven de € 125,- worden geen verzendkosten in rekening gebracht.

 

 

Retour

Via de webwinkel bestelde artikelen kunnen retour gestuurd worden binnen 14 werkdagen na ontvangst. Het retour moet vooraf schriftelijk aangemeld worden via het emailadres: info@lotnr75.nl. Het product dient zorgvuldig verpakt en onbeschadigd bij lot nummer 75 aan te komen. Beschadigde of gebruikte artikelen kunnen niet retour genomen worden. Artikelen die op maat of op specifieke aanvraag zijn geleverd kunnen niet teruggenomen worden. Artikelen in de uitverkoop kunnen niet worden geretourneerd. Verzendkosten van retouren zijn altijd voor rekening van de koper. Na ontvangst en goedkeuring van lot nummer 75 over de staat van de producten, wordt binnen 14 dagen het verschuldigde bedrag teruggestort op de door de klant aangegeven bankrekening.

 

Garantie

Lot nummer 75 verkoopt oude originele en opnieuw samengestelde items. Op locatie kunnen deze producten vóór aankoop bekeken worden. Lot nummer 75 geeft geen garantie achteraf als de foto’s en beschrijving op de site juist zijn.

Elektronische apparaten worden door ons getest en alleen verkocht als deze werkend zijn. Echter kunnen wij, gezien de leeftijd van onze producten geen technische garantie geven.

 

Aansprakelijkheid

Onze goederen zijn in een periode gemaakt, waarin mogelijk andere eisen en voorschriften ten aanzien van veiligheid en gebruik werden gesteld dan op dit moment in wet- en regelgeving is vastgelegd. Vanzelfsprekend is lot nummer 75 niet aansprakelijk voor de uitwassen daarvan. Daarnaast ben je zelf aansprakelijk voor het verantwoord en veilig gebruiken van de gekochte artikelen. Lot nummer 75 is in die mate aansprakelijk, zoals dat is omschreven in de algemene voorwaarden.

 

Lot nummer 75 aanvaardt als leverancier geen enkele aansprakelijkheid voor schade ontstaan door gebruik, verkeerd gebruik of misbruik van de geleverde producten.

Gezien de leeftijd van de elektronische apparaten worden deze verkocht als verzamel object en niet als apparaat voor dagelijks intensief gebruik.

Wij verkopen onze lampen en elektronische apparaten in originele staat dus meestal ook met de originele bedrading die niet altijd aan de huidige regels voldoen. Wij raden aan, voor gebruik, een erkend elektricien te raadplegen.

Indien lot nummer 75 aansprakelijk mocht zijn voor enigerlei schade, dan is de aansprakelijkheid beperkt tot maximaal tweemaal de factuurwaarde van de order, althans tot dat gedeelte van de order waarop de aansprakelijkheid betrekking heeft.
Lot nummer 75 is uitsluitend aansprakelijk voor directe schade.
Lot nummer 75 is nimmer aansprakelijk voor indirecte schade, daaronder begrepen gevolgschade, gederfde winst, gemiste besparingen en schade door bedrijfs- of andersoortige stagnatie.
Lot nummer 75 is niet aansprakelijk voor schade, van welke aard ook, ontstaan doordat is uitgegaan van door of namens de koper verstrekte onjuiste en/of onvolledige gegevens.

 

Klachten

Klachten worden binnen 7 dagen na ontvangst van de goederen – volledig en duidelijk omschreven – ingediend.

Ingediende klachten worden binnen een termijn van 14 dagen, gerekend vanaf de datum van ontvangst van de klacht, beantwoord.

Als een klacht een voorzienbaar langere verwerkingstijd vraagt, wordt door binnen de termijn van 14 dagen een ontvangstbevestiging gestuurd met een indicatie wanneer de klant een meer uitvoerig antwoord kan verwachten.

In alle gevallen nemen wij klachten serieus en doen wij onze uiterste best een voor alle partijen passende oplossing te vinden.

 

Geschillen

Op overeenkomsten tussen lot nummer 75 en de klant, waarop deze algemene voorwaarden betrekking hebben, is uitsluitend Nederlands recht van toepassing.

 

Privacy

De gegevens die je tijdens het bestelproces via deze site vertrekt worden enkel gebruikt voor het versturen van het gekozen product. Als het product uit de winkel verwijderd wordt zijn de gegevens ook automatisch van de website verwijderd.